Aktiviteter/idrottsföreningar


Willut

05.04.2021

Föreningen arrangerar vandringar och guidningar för funktionshinderorganisationer som vill erbjuda sina medlemmar en naturupplevelse.

Vi är ett ny uppstartat lag för barn och ungdomar i rullstol, cirka 10-17 år.
Vi tränar (med start 30 augusti):Söndagar 12.00-13.00Vasalundshallen Östra

Nacka HI

30.03.2021

Idrott från BREDD till ELIT
Nacka HI ska bedriva verksamhet inom tävling, träning och läger
Våra idrottare ska erbjudas samma möjligheter att idrotta, skapa förutsättning för individen att utvecklas i sin idrott och stimulera till ett aktivt och hälsosamt liv
Förutom glädjen att idrotta, så ger träning och tävling förbättrad kondition, koordination,...

ParaAlpint

29.03.2021

Föreningen startades under våren 2019 har lyckats köpa in en hel del utrustning, Biskis, snow'kart och till denna säsongen även några sit-skis och en snow-glider för stående åkning. Nästa sommar kommer vi även köra en satsning på funktionell downhillcykling! Man kan som medlem hyra utrustning på plats i backarna eller ta med sig på sin skidresa...

3V HIF är en handikappidrottsförening som arbetar för att aktivera funktionshindrade barn och ungdomar samt vuxna i Göteborg med omnejd. Som medlem i 3V HIF är du också medlem i RBU och kan vara med i alla våra aktiviteter. 3V står för Vi Vill Vidare.

Frame fotboll

29.03.2021

Frame fotboll är för dem som använder bakåtvänd rollator, så kallad walking frame, för att ta sig fram. Ett helt nytt sätt att spela världens populäraste sport. Frame fotboll utvecklades i England 2014. Sedan dess har sporten spritt sig över världen. Nu har den äntligen kommit till Sverige.

Eldorado är ett centrum för aktivitet, kunskap och kultur för personer med grav intellektuell funktionsnedsättning samt deras anhöriga och personal.

Move joy gympan sker på ett roligt och pedagogiskt sätt. Gymnastiken sker tillsammans med förälder, anhörig eller personlig assistent.

Erbjuder vistelser inriktade till familjer, som har barn med sällsynta diagnoser och erbjuder en unik möjlighet för föräldrar att få kunskap, träffa andra i liknande situation och utbyta erfarenheter.