Aktiviteter/idrottsföreningar


Vi erbjuder dig som rörelsehindrad eller funktionsnedsatt olika typer av friluftsaktiviteter med bas i Norrtälje. Några exempel är fiske – dagaktivitet, 3-5 deltagare, båtturer, äventyrsläger, friluftsdagar för särskolor och gruppboenden. Vår båt Fred 25 är utvecklad för gruppen funktions och -rörelsenedsatta. Vi medverkar även på mässor, events...

Velfare.se

06.04.2023

Lycka och välmående för alla- ridterapi och vårdponny i Stockholm

På Värmdö ridklubb finns underbara hästar och ponnys som skänker värme och kärlek. Här kan du träna på din balans i små grupper anpassade efter funktionshinder. Ridskolan har lift,ramp samt special sadlar.

Beckomberga har en 25-metersbassäng med vattentemperatur på 30 grader.Terapibassäng (höj- och sänkbar) med vattentemperatur på 32-34 grader.Bubbelpool med vattentemperatur på 35-36 grader.Badhuset har också anpassade omklädningsrum samt lift i/ur bassängerna.

IFAH står för Idrottsföreningen För Alla Handikappade och bildades 1959 och är en av Sveriges äldsta handikapppidrottsföreningar. Och givetvis så finns det massor att fina händelser genom åren och en del av det kommer att presenteras längre fram här på nya www.ifah.se.

Stiftelsen Handicat är en ideell stiftelse. Handicat bedriver seglingsverksamhet för personer med funktionsnedsättning (rörelse-, syn-, hörsel- eller utvecklingsstörning). Vill vill bereda möjlighet för personer, oavsett ålder eller funktionshinder att komma ut och segla. Detta med assistans av projektets utbildade besättning. Handicat erbjuder...

Glädjeknuff

02.09.2021

Glädjeknuff är en ideell förening med målet att ge funktionsvarierade barn och ungdomar löparupplevelser i rullande form. Vi är ett gäng entusiastiska springare som erbjuder äventyrslystna unga riddare stunder att minnas, från utkiksplatsen i joëlettens säte (en snabbrullande och terränggående enhjuling till rullstol, som förs framåt av minst två...

ParaMe

09.04.2021

ParaMe är en webbplats av Parasport Sverige som informerar personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport.

Willut

05.04.2021

Föreningen arrangerar vandringar och guidningar för funktionshinderorganisationer som vill erbjuda sina medlemmar en naturupplevelse.